İsrail’in önde gelen medya kuruluşları KAN, Haaretz ve ordu radyosunun haberlerine göre, İsrail ordusu İran'a karşı “büyük ve sert” bir saldırı planlıyor. Haberde, İsrail'in, İran’ın balistik füze saldırısının ülkeye önemli bir zarar vermediğini düşündüğü ve bu saldırıya güçlü bir yanıt hazırlığı içinde olduğu belirtildi.

İSRAİL’E ULUSLARARASI DESTEK TAM

İran'ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt vermeden durumu geçiştirmeyeceği vurgulanan haberde, İsrail’in bu süreçte uluslararası destek gördüğüne de dikkat çekildi. Özellikle İran karşıtı koalisyonun üyelerinin bu saldırıya katılmasının beklendiği ve İsrail'in bu konuda Amerikalılardan da aktif bir rol beklediği ifade edildi.

NETANYAHU’DAN MİSİLLEME AÇIKLAMASI

1 Ekim’de İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik onlarca balistik füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıklamış, bunun üzerine özellikle Tel Aviv'de olmak üzere İsrail genelinde sirenler çalmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajında İran'ın büyük bir hata yaptığını belirterek, bu saldırının bedelini ödeyeceğini dile getirmişti.
İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı televizyon açıklamasında, Nevatim ve Tel Nof hava üslerinin saldırıda hasar gördüğünü, ancak bu durumun askeri operasyon kabiliyetlerine etki etmediğini söyledi. Hagari, ayrıca saldırıda zarar gören herhangi bir uçağın olmadığını da sözlerine ekledi.

Jandarma üniversite gençliğine bilgilendirmede bulundu Jandarma üniversite gençliğine bilgilendirmede bulundu

NASRALLAH’IN HALEFİ HAŞİM SAFİYUDDİN HEDEF ALINMIŞTI

İsrail'in 3 Ekim akşamı Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin’in hedef alındığı ileri sürüldü. İsrail kaynakları, saldırının Hizbullah’ın istihbarat karargahına yönelik olduğunu belirtirken, Safiyuddin’in akıbetinin belirsiz olduğu kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı