Çankaya Belediyesi, halkın sağlığı ve yaşam kalitesini korumak amacıyla önemli bir adım attı. 1 Nisan - 16 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Çankaya'nın 123 mahallesinde ve parklarında toplam 101.200 hektarlık alanı ilaçlayarak sivrisineklere karşı mücadele başlattı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen ilaçlama işlemleri, sivrisinek, kene, karasinek ve diğer zararlı haşerelere karşı etkili oldu.

Bu kapsamlı ilaçlama çalışması, halkın daha sağlıklı bir çevrede yaşaması ve sivrisineklerin yayılmasının engellenmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Çankaya Belediye yetkilileri, yapılan ilaçlama çalışmalarının halk sağlığına büyük katkı sağlayacağını belirtirken, sivrisineklerin yayılmasının önlenmesi ve böylece vektöre bağlı hastalıkların riskinin azaltılmasının hedeflendiğini belirterek “sağlıklı bir kent için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 123 mahallemiz ve parklarımızda gerçekleştirdiğimiz ilaçlama çalışmaları, Çankaya'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir ilçe olmasına katkı sağladı. Vatandaşlarımızın sağlığı için her türlü önlemi almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Muhabir: İrem Arslan