Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Çankaya Belediyesi, gece mesaisi yapan aileler için gece bakımevi hizmetine başlıyor. Ankara'nın ilk gece kreşi olarak hizmet verecek bu proje, gece çalışan ebeveynler için önemli bir destek sunacak. Maltepe’de bulunan Umut Gündüz Bakımevi, gece bakımevi olarak 19.00-07.00 saatleri arasında hizmet verecek. Başvurular 26 Ağustos 2024’te başlayacak.

Gece Kreşi ile Çankaya'da Yeni Bir Dönem Başlıyor

Çankaya Belediyesi, mevcut 15 gündüz bakımevi ile hizmet verdiği 2 bin çocuğa ek olarak, Maltepe Gündüz Bakımevi’nde gece bakımevi hizmetini başlatacak. Gece bakımevi, pazar günleri hariç haftanın her günü 19.00 - 07.00 saatleri arasında açık olacak ve 36-72 aylık çocuklar için hizmet verecek.

Başkan Güner'den Gece Kreşi Projesine Destek

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri kampanyasında duyurduğu bu proje ile gece çalışan ebeveynlere ekonomik ve güvenli bir hizmet sunmayı hedefliyor. Güner, "Gece mesaisi yapan ailelerin çocuklarına sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlamak, hem ruhsal hem de fiziksel destek sunmak önemli bir ihtiyaç haline geldi," dedi. Proje, özellikle gece çalışan doktor, hemşire, polis ve havalimanı personeli gibi ebeveynlere yönelik olarak hayata geçirildi.

Kayıtlar 26 Ağustos'ta Başlıyor

Gece kreşi hizmetinin kayıtları, 26 Ağustos 2024’te başlayacak. Çankaya Belediye Başkanlığı’na bağlı Umut Gündüz Bakımevi’nde gerçekleştirilecek hizmetten yararlanmak isteyen aileler, 0 (312) 458-89-00 / 3719-3701 numaralı telefonlardan bilgi alabilir veya Ziya Gökalp Caddesi No:11 A Blok Kat 5 Kızılay adresindeki Kreş Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilirler.

Muhabir: Cansel Yıldız