İşten çıkarılan Çankaya Belediyesi öğretmenleri, bugün sabah saat 09.00'dan itibaren taleplerini belediye yetkililerine iletmek amacıyla belediye binası önünde toplanarak bekleyişlerini sürdürüyor. Bir yetkili ile görüşme talebinde bulunan öğretmenler, bugüne kadar randevu taleplerine olumlu bir yanıt alamadıkları için görüşme sağlanana kadar belediye önünden ayrılmayacaklarını duyurdu.

Yeni Eğitim Modeli ile "Süreç Odaklı Ölçme" Sistemi Başlatıldı Yeni Eğitim Modeli ile "Süreç Odaklı Ölçme" Sistemi Başlatıldı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, öğretmenlerin taleplerini şu sözlerle kamuoyuna duyurdu: “Sabah 9.00’dan itibaren Çankaya Belediyesi önünde bekleyişimiz sürüyor! Çok sayıda randevu taleplerimiz sonuç vermediği için, yetkililerle görüşme sağlanana kadar buradayız! Belediye güvenlik amirliği ile müzakerelerimiz sürüyor. Bugün saat 16.00’da basın açıklamamız olacaktır. Tüm öğretmen arkadaşlarımızı ve dostlarımızı bekliyoruz.”

Öğretmenlerin eylemine destek veren Belediye İşçileri Derneği ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İşçi karşısına güvenlik güçleri ile kurulan barikatlar, kısılan sesleri kasırgaya dönüştürecek. Polenez işçisine uygulanan Ankara göbeğinde polis uygulamasını kınayan muhalefet, burada özel güvenlik eliyle aynısını yapıyor. Ne fark var?” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Öğretmenler, gün boyunca belediye yetkililerinden bir yanıt beklerken, saat 16.00’da yapacakları basın açıklaması ile eylemlerine devam edeceklerini duyurdular.

Muhabir: Sevda Ecem