Çankaya Belediyesi "Unutmadık, unutmayacağız" sloganıyla düzenlediği etkinlik ile 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği acı olayın yıl dönümünde bir anma programı düzenliyor.

Anma programı, saat 18.30’da Dikmen Caddesi No:297 önünden başlayacak yürüyüşle başlayacak. Katılımcılar, buradan 2 Temmuz Anıt Parkı'na doğru yürüyecekler. Yürüyüş, kaybedilen canların anısına saygı duruşunda bulunma ve birlik olma amacı taşıyor.

Anma etkinlikleri 19.30’da 2 Temmuz Anıt Parkı’nda devam edecek. Malazgirt Mahallesi, 901. ve 929. Caddeler arasında yer alan parkta, çeşitli sanatçılar ve topluluklar sahne alacak. Programda yer alacak isimler ve topluluklar şöyle:

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Erdal Erzincan: Türk halk müziğinin önemli isimlerinden biri olan Erzincan, sazıyla ve türküleriyle anma etkinliğinde sahne alacak.

Mercan Erzincan: Türk halk müziği sanatçısı Mercan Erzincan, seslendireceği eserlerle anma programına katılacak.

Gökhan Kılıç: Türkülerle anma programına katkıda bulunacak olan Kılıç, sahne performansıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşatacak.

Murat Gültekin: Halk müziği sanatçısı Murat Gültekin de etkinlikte yer alacak ve türküleriyle canları anacak.

Onur Biçer: Seslendireceği türkülerle programda yer alacak.

PSAKD Ankara Şube Semah Topluluğu: Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi Semah Topluluğu, gerçekleştirecekleri semah gösterisiyle anma etkinliğine katılacak.

 

Muhabir: İrem Arslan