Kızılcık Şerbeti'nde Papazla Yapılan Diyalog RTÜK'ün Gözünden Kaçmadı! Kızılcık Şerbeti'nde Papazla Yapılan Diyalog RTÜK'ün Gözünden Kaçmadı!

Çankaya’da Çocuklar Hayvan Sevgisiyle Büyüyor

Çankaya Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında kreşler ve oyun evlerinde düzenlediği etkinliklerle çocukların hayvanlara karşı duyarlılıklarını artırmayı amaçlıyor. Bu özel etkinliklerle miniklerin hayvan sevgisiyle büyümesi ve duyarlı bireyler olmaları hedefleniyor.

Etkinlikler beraberinde çocuklara, hayvanların hakları, korunmaları ve bakımları hakkında eğitici bilgiler verildi. Rengarenk aktivitelerle dolu günlerde, çocuklar hayvanlarla etkileşimde bulunarak empati kurma fırsatı buldu. Ayrıca minikler için çeşitli el sanatları ve resim atölyeleri düzenlendi; bu atölyelerde hayvanları konu alan yaratıcı çalışmalar yapıldı.

Birbirinden farklı faaliyetler

Çankaya Belediye Başkanı, etkinliklerin amacını Geleceğin hayvan dostu bireylerini yetiştirmek olarak açıklarken, Hayvanlar, yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Çocuklarımıza bu bilinci aşılayarak, daha duyarlı bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Çankaya Belediyesi, hayvan sevgisini aşılamak amacıyla bu tür organizasyonları artırmayı ve sürdürülebilir projeler geliştirmeyi planlıyor.

Kaynak: Hazal Ergen