İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Kent lokantası uygulaması adım adım Türkiye geneline yayılıyor.

Vatandaşlara ucuz yemek hizmeti sunan Kent Lokantalarının yaygınlaştırılması için CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde CHP’li belediyelere talimat vermişti.

Bu çerçevede Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Cebeci Mahallesi'nde bir kent lokantası açıyor. Çankaya Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, bu projenin özellikle öğrencilerin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirileceğini duyurdu.

Güner, Posta Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda, bu girişimin VHP Genel Başkanı Özgür Özel’in her ilçede halk lokantalarının sayısının artırılması yönündeki talimatları doğrultusunda gerçekleşeceğini belirtti.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Güner, "Öğrencilerimizin yükünü biraz olsun azaltmak için belediyemizin yemekhanesinde ve 100. Yıl Çankaya Evi’mizde bulunan yemekhanede, eğitim döneminde, hafta içi her gün 2 bin genç arkadaşımıza akşam yemeği veriyoruz" diyerek, bu tür sosyal projelerin belediyenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş