Ekonomi

Cebinizde servet taşıyor olabilirsiniz! İslam Memiş 200 TL’nizi 2 bin TL’ye çevireceğiniz o yöntemi açıkladı

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Cebinizdeki paraların seri numaralarını kontrol ederek, büyük bir şans yakalayabileceğiniz tüyoları verdi.

Abone Ol

Cebinizdeki 200 TL'yi 2 bin TL'ye çevirebileceğinizi belirten Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, paraların seri numaralarını kontrol ederek, paranızın değerini arttıracağınız yöntemleri sıraladı.

200 TL’DEKİ SERİ NUMARALARA DİKKAT

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kimsenin bilmediği bir yöntemi açıkladı. Memiş, 200 TL’lik banknotların seri numaralarına dikkat çekerek, " TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI yazısının veya alt sol köşedeki 200 rakamının önündeki seri numarasının son 6 hanesi aynı ise o paranın değeri 2 bin lira" dedi. Özellikle son altı rakamın 8'den oluşması durumunda, bu paranın değerinin daha da artacağını vurguladı.

8 RAKAMI BİNLERCE DOLARA SATIN ALINIYOR

8 rakamının, dünyada birçok insan için önemli anlamlar taşıdığına dikkat çeken Memiş, "8 rakamı, sonsuzluk sembolü olarak bilinir. Çok çalışmak, güçlü ve istikrarlı olmak gibi anlamlar yüklenmiştir. Numerolojide ise 8 rakamı kariyer, para, güç ve başarı anlamına gelir. Özellikle Çin'de 8 rakamına büyük ilgi gösterilir ve bu tür paralara binlerce dolar ödeyebilirler" şeklinde konuştu.

Bu tür paralara özellikle yurt dışında büyük ilgi olduğunu belirten Memiş, "Bu paraları satın alıp cüzdanında, koleksiyonunda, yastığın altında, evinde veya arabasında saklıyorlar. Bu, onlar için bir inanış. Sadece 200 TL'nin seri numarası değil, doların seri numarası da tüm hanesi 8 rakamından oluşuyorsa, bu paranın değeri 5-6 bin dolar olabiliyor. Eğer 6 haneden oluşuyorsa 2-3 bin dolar değerinde olabiliyor" dedi.

SOLİD RAKAMLAR KOLEKSİYONCULARIN GÖZDESİ

Bu seri numaralarına "SOLID" denildiğini belirten Memiş, solid rakamlı paraların bu inanışlardan dolayı alınıp satıldığını söyledi. İnternet sitelerinde bu paraların büyük miktarlara alınıp satıldığını ifade eden Memiş, "Cebinizdeki paraların 'SOLID' rakamlarına dikkat edin, şanslı olabilirsiniz. Koleksiyoncular için 200 TL sadece 200 TL değildir. Bu işi yapıp zengin olan çok kişi var" ifadelerini kullandı.