Ermenek’te Baraj gölünde boğulan çocuk toprağa verildi Ermenek’te Baraj gölünde boğulan çocuk toprağa verildi

2009 yılında Bahçeşehir’de lise öğrencisi Münevver Karabulut’u vahşice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı, yıllar sonra açıldı. Mezar açma işlemi, yetkililerin gözetiminde gerçekleştirildi ve mezardan çıkarılan ceset kalıntıları tabuta yerleştirilerek cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu’na taşındı. Burada, kalıntıların kimlik tespiti yapılmak üzere incelemeye alınacağı öğrenildi.

Cem Garipolu

Fethi Kabir Talebinde Bulunulmuştu

Cem Garipoğlu'nun 2014 yılında cezaevinde ölü bulunmasının ardından, Garipoğlu'nun gerçekten o olup olmadığına dair tartışmalar başladı. Bu şüpheler, Münevver Karabulut’un ailesinin avukatları aracılığıyla fethi kabir talebinde bulunmasına neden oldu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen talimat sonucu, Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’ndaki mezarın açılmasına karar verildi. Belirlenen tarih olan 3 Ekim Perşembe günü sabah saatlerinde mezar açma işlemi başladı.

Mezar Açma Işlemi

Olayın Geçmişi 

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Bahçeşehir’de bulunan bir villada, dönemin lise öğrencisi olan Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüştü. Garipoğlu, cinayetten kısa bir süre sonra teslim olmuş ve hapse atılmıştı. Ancak 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı cezaevi hücresinde ölü bulundu. Garipoğlu’nun intihar ettiği belirtilmişti ancak bu olay sonrasında, mezardaki kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığına dair şüpheler ortaya çıktı.

Son gelişme, Münevver Karabulut’un ailesi ve kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Adli Tıp Kurumu'nun yapacağı incelemeler neticesinde, mezardan çıkarılan kalıntıların Cem Garipoğlu'na ait olup olmadığı kesinleşecek.

Kaynak: iha