Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Kurban Bayramı öncesinde yüksek kurban fiyatları nedeniyle emeklilerin yaşadığı zorlukları Meclis gündemine taşıdı. Enginyurt, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir çağrıda bulunarak, emeklilerin maddi zorluklar sebebiyle kurban kesme zorunluluğundan muaf tutulmasını isteyen bir fetva yayınlamalarını talep etti. Cemal Enginyurt'un, emekliler için kurban fetvası talebine, TBMM Başkanvekili ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den esprili bir yanıt geldi.

" EMEKLİ KURBANDAN BU SENE MUAF TUTULSUN"

Enginyurt'un Diyanet İşleri Başkanı'na çağrısı şöyleydi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek
"Diyanet İşleri Başkanı haç ibadetinde olduğu için sizin aracılığınızla Diyanet İşleri Başkanı'na sesleniyorum. Emeklileri bu sene kurbandan muaf tutalım. Çünkü emeklilerimiz dini vecibesini yerine getiremediği için vicdan azabı çekiyor. Diyanet İşleri Başkanı bu konuda derhal bir fetva yayınlamalı."

Cemal Enginyurt'un emekliler için kurban fetvası çağrısı, Sırrı Süreyya Önder'in esprili yanıtıyla TBMM'yi kahkahaya boğdu.

"BÖYLE İŞLERE BENİ ARACI ETMEYİN"

Bunun üzerine Önder, Meclis'i güldüren bir cevapla karşılık verdi:

"Beni böyle işlere aracı etmeyin diye kaç kere ricacı oldum. Zaten şeran kudreti olmayana farz değil şey düşer, zekat düşer bugüne emeklere fitre zekat düşer. O yüzden bence herhangi bir iştihada gerek yok yani."
Muhabir: Haber Bülteni