CerModern Konferans Salonu, 6 Ağustos 2024 Salı günü saat 20:30'da Albert Camus'un ünlü eseri "Caligula"ya ev sahipliği yapacak. Ankara Devinim Tiyatro tarafından sahnelenecek olan oyun, Roma'nın üçüncü imparatoru Caligula'nın hikayesini konu alıyor. 18 yaş sınırı olan ve tek perde olarak sahnelenecek oyun, 60 dakika sürecek.

Oyun Hakkında:

Caligula, Roma İmparatorluğu'nun üçüncü imparatoru olarak tanınır ve tarihe aşırı savurganlığı, tuhaflığı, ahlâksızlığı ve acımasızlığıyla geçmiştir. Oyun, imparatorun uzun süreli bir koma döneminden sonra yeniden uyanmasıyla başlar. Uyanışı, Roma'nın da dönüşümünün başlangıcıdır. Sanat ve edebiyata düşkün, nazik bir adam olan Caligula, gözünü intikam, hırs ve ölüme dikmiş birine dönüşür. Senatoyu fesheder, cumhuriyeti ortadan kaldırır ve Roma hazinesini kendi zevkine harcar. Kız kardeşleriyle ilişkiler yaşar, önüne çıkan tüm engelleri ortadan kaldırır ve kendi adaletini uygular.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Albert Camus'un bu eseri, seksin, çıplaklığın, striptiz danslarının, kafes dövüşlerinin ve sahne tasarımının ön planda olduğu farklı bir reji yorumu ile sunulacak. "Caligula," tarih öncesinden günümüze kadar süregelen iktidar ve delilik temalarını ele alarak, izleyicilere güçlü bir mesaj vermeyi amaçlıyor.

Muhabir: Sevda Ecem