04 Temmuz - 22 Ağustos tarihleri arasında, Institut français Ankara ve Cermodern işbirliğiyle her Perşembe akşamı saat 20.15'te, Cermodern'de Fransız Sineması'nın en sevilen yapıtları izleyicilerle buluşuyor. Filmler, Fransızca dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Bilet Ücreti: 100 TL
Biletler: Biletinial ve CerModern gişelerinde satılmaktadır.

8 Ağustos Perşembe:

Film: Şeytan Ruhlu İnsanlar (Les Diaboliques)
Yönetmen: Henri-Georges Clouzot
Yıl: 1954
Süre: 115 dk
Tür: Dram, edebi uyarlama
Oyuncular: Simone Signoret, Paul Meurisse, Véra Clouzot, Charles Vanel

Özet:
Şeytan Ruhlu İnsanlar, kusursuz bir cinayet planı yapan iki kadının hikayesini anlatıyor. Karısına ait olan bir okulun yöneticiliğini yapan Michel Delassalle, tam anlamıyla çekilmez bir karakterdir. Karısına ve çevresindeki herkese zalimce davranan Delassalle’nin, okuldaki öğretmenlerden biriyle gizli bir ilişkisi vardır. Bu zorba adamın karısı ve sevgilisi, ona karşı bir araya gelerek karanlık bir plan yaparlar.

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Bu özel gösterim için yerinizi ayırtmayı unutmayın ve Fransız sinemasının bu klasik eserini açık havada izleme keyfini yaşayın.

Muhabir: Sevda Ecem