04 Temmuz - 22 Ağustos tarihleri arasında her Perşembe akşamı saat 20.15’te, Cermodern’de Fransız Sineması’nın en sevilen yapıtları açık havada izleyiciyle buluşacak.

Institut français Ankara, Cermodern işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte, Fransız sinemasının en sevilen filmlerini açık havada izleme keyfini sunuyor. Her Perşembe akşamı saat 20.15’te gerçekleşecek gösterimler, 04 Temmuz - 22 Ağustos tarihleri arasında sürecek. Filmler, Fransızca dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

Açık Hava Film Gösterimi: Kan Portakalları Film Türü: Sinema Film Gösterimi
Yönetmen: Jean-Christophe Meurisse
Yıl: 2021
Süre: 102 dakika
Tür: Kurgu, Dram
Oyuncular: Denis Podalydes, Olivier Saladin, Blanche Gardin, Christophe Paou, Vincent Dedienne

Filmin Konusu

Kan Portakalları, borçlarını ödemek için bir rock yarışmasını kazanmaya çalışan emekli bir çiftin, tacizciden kaçmaya çalışan bir genç kızın, vergi kaçırdığını örtbas etmek isteyen bir bakanın ve amacına ulaşmak için herkesi ezip geçen bir avukatın hikayesini anlatıyor. Film, 2021 Cannes Film Festivali’nde geceyarısı seansında gösterildi. Yönetmen Jean-Christophe Meurisse, “Kan portakalları karakterleri biziz’’ diyerek filmdeki karakterlerin toplumun bir yansıması olduğunu belirtiyor.

Vizyon Tarihi ve Gösterim Programı

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Vizyon Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe
Gösterim Saati: 20.15
Gösterim Yeri: Cermodern

Muhabir: Sevda Ecem