Cevdet Yılmaz, mevcut sosyal güvenlik sisteminde büyük bir değişiklik düşünülmediğini, ancak yeni uygulamalarla destekleyici adımlar atılacağını açıkladı. Yılmaz, özellikle emekli maaşlarındaki artışların beklentileri aştığını ifade ederek, "Emeklilerimize yüzde 41,5 enflasyon beklediğimiz bir yılda bunun 2 katı kadar artış sağladık. İmkanlar oluştukça yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Enflasyon ve Büyüme Değerlendirmesi

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin hem enflasyonu düşürme hem de büyümeyi devam ettirme konusunda dengeli bir yol izlediğini belirtti. Bu süreçte enflasyonun kademeli olarak kontrol altına alınacağını ve büyüme rakamlarının da olumlu yönde seyredeceğini vurguladı.

İstanbul'da ekmek artık aslanın midesinde! Dev zam yolda! İstanbul'da ekmek artık aslanın midesinde! Dev zam yolda!

Hedef Tek Haneli Enflasyon

Ekonomi politikalarına dair değerlendirmelerde bulunan Cevdet Yılmaz, hükümetin enflasyonu tek haneli rakamlara çekme hedefinin sürdüğünü söyledi ve “Türkiye bir taraftan enflasyonu kademeli bir şekilde düşürürken diğer taraftan belli düzeyde bir büyümeyi sürdürmeyi başarıyor” ifadelerini aktardı.

Deprem Sonrası Ekonomik Öncelikler

Deprem sonrası toparlanmanın önemine de değinen Yılmaz, deprem bölgelerinin yeniden ayağa kaldırılması ve sosyal refahın artırılması için çalışmaların süreceğini ifade etti. Yatırımcıyı teşvik eden yeni ekonomik politikalarla Türkiye’nin güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Haber Bülteni