Kim Kimdir Nereli

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu kimdir?

1 Temmuz 2024 akşamı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan Mehmet Özhaseki, sağlık problemlerinden kaynaklı kendi isteğiyle görevinden ayrıldı. Yerine gelecek isim ise merak edildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkan Yardımcıları arasında yer alan Refik Tuzcuoğlu'nun ise özel hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, Refik Tuzcuoğlu kimdir?

Abone Ol

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan Mehmet Özhaseki, sağlık problemlerinden kaynaklı kendi isteğiyle görevinden ayrıldı. Yerine gelecek isim ise merak edildi. Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Refik Tuzcuoğlu'nun özel hayatı araştırılıyor. 

REFİK TUZCUOĞLU KİMDİR?

Refik Tuzcuoğlu, 1967 yılında Konya'da doğdu. Eğitimine Konya İmam Hatip Lisesi'nde başlayan Tuzcuoğlu, daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Üniversite yıllarında gazetecilik ve yazarlık alanına ilgi duyarak iç politika konularında araştırmalar yaptı.

İş hayatına başladıktan sonra aile şirketlerini yönetmek üzere Konya'ya dönen Tuzcuoğlu, ticari faaliyetlerinin yanı sıra eğitim ve kültür- sanat alanlarında da aktif rol aldı. Konya Sanayi Odası'nda danışmanlık yaparken Lonca Dergisi'ni yayın hayatına kazandırdı.

REFİK TUZCUOĞLU SİYASİ HAYATI

Siyasi hayata da aktif olarak katılan Tuzcuoğlu, "Erdemliler Hareketi"ne destek vererek AK Parti'nin Konya'daki kuruluş sürecine katkı sağladı. 2004-2009 yılları arasında Meram Belediye Başkanlığı görevini üstlendi ve ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çeşitli görevlerde bulundu.

2015-2016 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Koordinatörlüğü görevinde bulunan Tuzcuoğlu, 2016-2018 yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı. Bu dönemde Şehircilik Şurası'nda önemli başkanlık görevlerinde bulunarak Şehir 2023 Projesi'ni yönetti.

2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter olarak görev yapan Tuzcuoğlu, aynı yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Yerel Yönetim Politikaları Kurulu'na atandı. Halen bu kurulda görev yapmakta olan Tuzcuoğlu, aynı zamanda AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir.

Refik Tuzcuoğlu, İngilizce ve Arapça dillerini bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.