Ankara ATO Congresium Kongre Merkezinde başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayına ilişkin haymanagazetesi.org internet haber sitesine değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Kurultay Delegesi Veli Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti:

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım' AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

KURUMSAL BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMALI

“CHP yüz yıllık bir parti. Temel mesele şu; yüz yıllık süre içerisinde kurumsal, demokratik, eşitlikçi, katılımcı bir tüzük oluşturulamadı maalesef. Önce buradan bakmak lazım hadiseye. Bugün gelen değişiklik ise bizim 2018’de yaptığımız değişikliğin gerisinde. Yarın bir gün yine kurultay olur, başka bir genel başkan seçilir, başka bir MYK, Parti Meclisi olur, onlar da başka bir tüzük getirir. Yani bu tüzüklerin böyle sürekli değişmesi bana kalırsa doğru değil. Burada kurumsal bir değişiklik yapacaksın ve bir daha bu tüzükle oynamayacaksın. Bu nedir? Ön seçimdir. Genel Başkan'ın yüzde 5 kontenjanını kullanmasıdır. Kadın, genç kotasının katılımcı biçimde kullanılmasıdır ve tüm üyelerin katılımıyla, hâkim nezaretinde ön seçimdir, konu budur. Dolayısıyla bugün baktığımda ne kurultay havasında bir heyecan var, ne başka bir şey var. İlkin bu yönetim gelirken, ‘demokrasi’ dedi, şeref namus sözü verdi, tutum belgesi var. Sayın Genel Başkan'ın kurultayda yaptığı konuşmalar, onun tam tersi bir tüzük geliyor bize, bu doğru değil. Bu parti açısından da doğru değil, ülkemiz açısından da doğru değil. Dolayısıyla benim kararım “RED” kararıdır.”

Muhabir: Necdet Gürsoy