Barış Yarkadaş'ın açıklamalarına göre, CHP kulislerinde Tunç Soyer'in önümüzdeki dönemde parti genel başkanlığına adaylık için çalışmalar yapacağı konuşuluyor. Yarkadaş, Soyer'in kısa süre içinde Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya gelerek bu konuyu görüşeceğini belirtti. Ayrıca Soyer'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da bir görüşme talep ederek destek arayışına gireceği iddia ediliyor.

Kılıçdaroğlu'nun Açıklamaları Gündem Oldu

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yakın zamanda verdiği bir röportajda genel başkanlık konusuna değindi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor

"Ben parlamentoya girdiğimde genel başkan olma düşüncem yoktu. Delegeler istediği için oldum. Delegeler 'Gelmen lazım arkadaş' diyerek görev verirlerse o zaman düşünürüm. Genel başkanlığın sorumluluğu fazladır, kolay değildir. Genel başkan tartışmalarının dışında kalmak istiyorum. Partinin delegeleri vardır. Parti kendi geleceğini belirleyecektir"
Muhabir: Haber Bülteni