Şereflikoçhisar CHP’de sular durulmuyor. 2011 yılından bu yana CHP üyesi olan ve uzun yıllar partiye hizmet eden Tayfun Yalman, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Tayfun Yalman’ın istifa gerekçelerinin arasında mevcut CHP yönetimi ile belediye başkanı Mustafa Koçak’ın Fetöcülerle kol kola olduğunu ileri sürmesi dikkat çekti.

Tayfun Yalman, Şereflikoçhisar’da tanınan bir isim olup, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etmiş bir siyasetçi. 2019-2023 yılları arasında CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Yalman, aynı zamanda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Belediye Meclis Üyeliği’ne başvurmuş ancak daha sonra bu başvurusunu geri çekmişti. CHP'ye olan bağlılığı ile tanınan Yalman’ın partiden ayrılması, CHP camiasında büyük şaşkınlık yaratmış durumda.

İSTİFA SONRASI ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Yalman, CHP’den istifasını duyurduğu açıklamasında partiye yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Yoldaşlık anlayışının parti içinde sona erdiğini belirten Yalman, Cumhuriyet Halk Partisi’ni "yandaşlıkla" suçladı. İşte Tayfun Yalman’ın istifa metnindeki dikkat çeken ifadeler:

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor

“Sevgili CHP’li yoldaşlar, yoldaşlığın bittiği yandaşlığın kol gezdiği bir CHP’si üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım…! Düşmanımın düşmanı dostumdur diyen fetocularla kol kola olan, oy verdiler bize anlayışıyla ana kademelerinde AKP ve MHP devşirmelerine yer veren, kendi çocuklarına dirsek çeviren bir anlayışın içinde kalmayı kendime zül saydığım için, partimden istifa etmekteyim…!”

Bu sözlerle Yalman, CHP’yi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarıyla iş birliği yapmakla ve parti içinde sağ eğilimli isimlere yer vermekle suçladı.

alman’ın dile getirdiği eleştiriler, CHP içinde bir süredir var olduğu iddia edilen rahatsızlıkları gün yüzüne çıkardı. Özellikle parti içi demokrasi, liyakat ve parti politikalarının belirlenmesindeki sorunlar, Yalman gibi uzun yıllar partiye emek veren isimlerin tepkisine yol açmış durumda. Yalman’ın CHP yönetimini, "AKP ve MHP kökenli isimlere yer verme" ve "FETÖ ile iş birliği" suçlamaları ses getirdi.

Tayfun Yalman’ın istifası, CHP’nin Şereflikoçhisar teşkilatında bir dönüm noktası olarak görülüyor. Yıllardır partiye emek veren bir ismin, özellikle FETÖ suçlamalarıyla ayrılması, CHP içinde ciddi bir tartışma yaratmış durumda.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş