Gündem

Çiğdem Meto kimdir? Uşak Seramik Çiğdem Meto olayı nedir?

Uşak Seramik A.Ş.'nin önemli hissedarlarından biri olan ve son dönemde yaptığı hisse alımları ile dikkat çeken Çiğdem Meto, kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki, Çiğdem Meto kimdir, ne iş yapar ve Uşak Seramik'teki rolü nedir? İşte detaylar...

Uşak Seramik A.Ş., Türkiye'nin önde gelen seramik üreticilerinden biri olup, Borsa İstanbul A.Ş. Yıldız Pazar’da işlem görmektedir. Şirketin yönetiminde ve hissedarlar arasında gelişen güç mücadelesi, Çiğdem Meto'nun hisse alımları ile birlikte büyük bir tartışma konusu haline gelmiştir.

Çiğdem Meto Uşak Seramik

Çiğdem Meto, Uşak Seramik'te %6 oranında hisseye sahiptir ve bu hisseler ile şirket üzerindeki etkisini her geçen gün artırmaktadır. Meto'nun hisse alımları, şirketteki yönetim ve diğer hissedarlar arasında ciddi bir güç mücadelesine neden olmuştur. Meto'nun hisseleri sürekli olarak değer kazanırken, bu durum şirket sahiplerinin hisse alımlarını artırmasına neden olmaktadır.

Uşak Seramik Olayı Ne?

Yakın zamanda gerçekleştirilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ilan edilen Olağan Genel Kurul Toplantısı, Çiğdem Meto'nun etkisi nedeniyle aksamalara sahne oldu. Toplantı, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 09.30'da yapılması planlanmıştı ancak arbede ve olaylar nedeniyle ertelendi. 

Uşak Seramik'te Ne Oldu?

Genel Kurul sonrasında yaşanan arbede, Çiğdem Meto'yu doğrudan etkiledi ve olaylar sırasında Meto’nun kızı yaralandı. Bu üzücü olayın ardından Meto, sosyal medya aracılığıyla yatırımcılara açıklamalarda bulundu. Meto, "Hodri Meydan" diyerek konunun peşini bırakmayacağını ve yatırımcılarla birlikte yönetimi devralacaklarını belirtti. Ayrıca, mevcut payların çoğuna sahip olduklarını ve gerekirse pay almaya devam edeceklerini ifade etti.