Süper Lig'de istediği performansı sergileyemeyen Kasımpaşa, teknik direktör Cihat Arslan ile yollarını ayırma kararı aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Teknik direktörümüz Cihat Arslan ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Cihat Arslan’a kulübümüze katkılarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki çalışma hayatında başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi. Kasımpaşa, Süper Lig’in 9. haftasında 6 puanla 19. sırada bulunuyor.

Cihat Arslan Kimdir?

1958 yılında Balıkesir’in Akyazı ilçesinde doğan Cihat Arslan, futbol kariyerine Ayvalıkgücü’nde başladı. Ardından Karşıyaka ve Galatasaray gibi önemli kulüplerde forma giydi. Galatasaray ile 13 Nisan 1994 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Spartak Moskova'ya attığı gol, Galatasaray’ın Avrupa kupalarındaki 100. golü ve UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarındaki ilk golü olarak tarihe geçti.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine adım atan Arslan, 2005-2008 yılları arasında Kasımpaşa’da futbol oynadı ve 2007-08 Süper Lig sezonunda takım kaptanlığı yaptı. Futbol kariyerinin ardından, Kasımpaşa’nın teknik direktörlüğüne getirildi.

Cihat Arslan Hangi Takımlarla Çalıştı?

Cihat Arslan, futbolculuk kariyerinden sonra çeşitli kulüplerde teknik direktörlük yaptı. Kocaelispor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı ancak yönetimle anlaşmazlık nedeniyle görevinden ayrıldı. 2010-2011 sezonunda Eyüpspor’u çalıştırarak ligi 3. sırada tamamlayıp play-off’lara kalmayı başardı. Haziran 2011’de Boluspor ile 3 yıllık sözleşme imzalasa da, performans düşüklüğü nedeniyle 9. haftada görevine son verildi.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Arslan, Aralık 2011’de Göztepe’nin teknik direktörü olarak atandı, ancak 24 Nisan 2012’de istifa etti. 27 Nisan 2015’te Balıkesirspor’un teknik direktörlüğüne getirildi ve 15 Haziran 2015’te Akhisar Belediyespor’a geçti. Akhisar Belediyespor’daki ilk döneminde takımı sekizinci sırada bitirdi. 2016-2017 sezonunun başında yönetimle transfer konularında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle görevinden ayrıldı, ardından 25 Eylül 2018’de tekrar Akhisar Belediyespor’un başına geçti.

Muhabir: Haber Bülteni