Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Onur Ekin, sabahları meraya bıraktığı ineklerinin gün batımına doğru geri dönmemesi üzerine sıradışı bir yöntem geliştirdi. Evinin önünden dron yardımıyla hayvanlarının yerini tespit eden Ekin, onları bir araya topladıktan sonra dron ile yönlendirerek ahıra geri getiriyor. İnekler, dronun sesinden ürkerek hızla ahıra dönüyor. Ekin, bu yöntemi sosyal medya hesaplarında paylaştığında büyük bir ilgi ile karşılaştı.

Komşularına da Yardımcı Oluyor

Ekin sadece kendi hayvanlarını değil, komşularının kaybolan hayvanlarını da bu yöntemle buluyor. Örneğin, komşusu Şaziye Ekin'in kaybolan ineklerini dron ile köy mezarlığı yakınında tespit ederek geri getirdi. Ekin, bu pratik yöntemin köy halkı arasında büyük beğeni topladığını belirtti.

Teknoloji ile Hayvancılıkta Kolaylık

Onur Ekin, köyde hayvancılıkla uğraşırken bir yandan da sosyal medyada içerik üretiyor. Hayvancılıkta karşılaştığı zorlukları çözmek için teknolojiyi kullanmayı deneyen Ekin, bu yöntemi şöyle açıkladı:

"Meydancık köyünde yaşıyorum. Köyde hayvancılık yapıyoruz. Sosyal medyada dronla bir çok içerik üretiyorum. Bunu da hayvanlar da kullanmak istedim. Otluğa çıktıkları zaman merada ağaçların, çalılıkların arasında onları bulması çok zor oluyor. Araziyi tamamıyla gezmemiz gerekiyor ki inekleri bulabilelim. Ben de bunu dronla denemeyi planladım. Dronla yukardan inekleri daha kolay bulabileceğimi düşündüm öyle de oldu. Dronla inekleri buldum. İneklerde drondan korktuklarını için ahıra kadar dronla peşlerinden kovaladım. O sırada komşunuzun ineği kaybolmuştu onu da bu vesileyle bulmuş olduk. Ekrandan ineğin hangisi olduğunu göstererek bulduk. Böylece pratik şeklide arazide gezmek yerine köyde dron uçurarak inekleri daha kolay getirebiliyorum.”
Muhabir: Haber Bülteni