Yaşam

Çöp kokusundan şikayet eden vatandaşa belediye başkanının cevabı gündeme oturdu!

Trabzon'un Araklı ilçesinde katı atık entegre ve bertaraf tesisinin yaydığı kötü koku, halkın tepkisini çekerken, Belediye Başkanı'nın vatandaşlarla girdiği diyalog tartışmalara neden oldu.

Abone Ol

Trabzon’un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi'nde bulunan katı atık entegre ve bertaraf tesisi, yaydığı kötü koku nedeniyle yöre halkının tepkisini çekmeye devam ediyor. Halk, kötü kokunun yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirterek duruma çözüm bulunmasını talep ediyor.

Son olarak, Araklı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi ile yöre halkı arasında çöp dökme tartışması yaşandı. Çöp araçlarının tesise geçişini engellemeye çalışan yöre sakinleri, başkanla bir araya geldi. Başkan Çebi, halka ikna etmeye çalışırken, bir vatandaşla girdiği diyalog dikkat çekti.

Başkan Çebi, bir vatandaşa, “Sen ne mezunusun? Senin ne mezunu olduğun önemli. Mantığın çalışmıyor çünkü” şeklinde cevap vererek, tepkilerin arkasındaki mantığı sorguladı. Bu vatandaşın ilkokul mezunu olduğu öğrenilirken, kalabalık bu ifadeye tepki gösterdi.

Yöre halkı, başkanın açıklamalarına ve tesisin kötü kokusuna karşı durmaya devam ediyor.