Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Ankara'nın Çubuk İlçesinde yaklaşık 100 binden fazla insanın sağlık sorunlarını gidermeye çalışan bir hastane. Yalnız personel yetersizliğinden ötürü özellikle son zamanlarda acil servis hizmetinin vatandaşlara yeterli ölçüde verilemediği gözleniyor.

Başkan Murat Ercan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına katıldı Başkan Murat Ercan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına katıldı

İMKANLAR KISITLI 

100.000'den fazla insanın yaşadığı Çubuk ilçesinde özellikle acil hasta olarak mesai saatleri dışında hastaneye giden insanlar 2 tane muayene bölümünde muayene olurken , acil müdahale gerektiren hastalar için de bir tane müdahale odası bulunuyor. Acil hastaların yönlendirildi röntgen bölümünde ise bir tane röntgen cihazı var. Toplamda bir triyaj bölümü 2 muayene odası bir müdahale odası ve bir de röntgen odasından oluşan acil servis bölümünde aynı zamanda personel yetersizliği de dikkat çekiyor öyle ki bazı hastalar acile gelip müdahale edilemeden evine geri dönüyor. 

A90149C2 A3Da 4B5C 9544 Ddbdcf0D00D2

1965 YILINDAN BERİ HİZMET VERİYOR

1965 yılında Esenboğa Havalimanı'nda hizmet vermek üzere 30 yataklı karantina merkezi olarak faaliyete geçen Çubuk Devlet Hastanesi , 1975 yılında 50 kadro yataklı devlet hastanesine dönüştürülmüştür.1988 yılında 75 kadro yatağa yükseltilen Çubuk Devlet Hastanesi , 1999 yılında Çubuk Devlet Hastanesi adını almış son olarak ilgili Bakanlığın tasarrufu ile son isim olan Çubuk Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi adını almıştır. Günümüzde 19 branşta  ve 100 yataklı servisleriyle sağlık hizmeti veren hastanenin acil servis bölümü Çubuk İlçesinin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalıyor.

Kaynak: Onur Dedeoğlu