Ekonomi

Çubuk Turşu Festivali iptal edilecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından devreye sokulan kamuda tasarruf tedbirleri nedeniyle bu yıl 17ncisi düzenlenmesi gereken Çubuk Turşu Festivali’nin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Abone Ol

Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve büyük ilgi gören 17’nci Turşu Festivali’nin bu yıl yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Muhteşem lezzetler, unutulmaz konserler, dünya dansları ve daha fazlasının yer aldığı Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali’nin kamuda tasarruf tedbirlerine takılma riski bulunuyor.

Her yıl 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve ilçeye 100 milyon TL’nin üzerinde ekonomik katkı sağladığı festivalin ertelenip ertelenmeyeceği henüz belirsizliğini korurken, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ‘’turşu ile başladığımız festivalimizde gastronomiyle devam ederken, ilçemizin turizm değerlerini de gün yüzüne çıkarmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kamuda tasarruf tedbirleri genelgesine göre, belediyeler de dahil olmak üzere kamu kurumları tarafından düzenlenen konser, festival gibi etkinlikler yapılamıyor.

Bu çerçevede her yıl Ayaş’ta düzenlenen dut festivali de ertelenmişti. Çubuk için önemli bir etkinlik olan turşu festivalinin belediye dışında sporsorluklarla gerçekleştirilmesi gündemde. Çubuk Belediyesi eylül ayının başlarında yapılan festival için henüz net bir yol haritası belirlemiş değil.