Ankara’da Melike Hatun Camii’nde düzenlenen program ise, Tahran’da şehit edilen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazı ile başladı.

Ardından Köklü Değişim Dergisi yazarlarından araştırmacı-yazar İslam Boztepe’nin Köklü Değişim adına okuduğu basın açıklaması ile İsrail'in tüm dünyanın gözleri önünde yaptığı zulme tepki gösterildi.

30 Temmuz’da Beyrut ve birkaç saat sonra da Tahran’da İsmail Haniye suikastının gerçekleştiği ve şaibeli bir şekilde şehit edildiğine dikkat çekildi.

Turistler olayı çok başka anladı! Uzun etek giyip camide gezdiler Turistler olayı çok başka anladı! Uzun etek giyip camide gezdiler

“Ey İran, ‘İsrail haritadan silinmelidir’ masalıyla onlarca yıldır Müslümanları uyutan İran!” ifadesiyle İran’a seslenilen kısımda, Tahran yönetiminin söz konusu Müslümanlar olunca Irak’ta yıllarca savaştığını ve yüz binlerce kayıp verdiği fakat söz konusu ‘İsrail’in alçak saldırıları olunca sessiz kalıp gerilimi azaltacak zillet açıklamalarıyla yetindiğine işaret edildi.

İran yönetimine seslenilen bölüme, “Artık maskeleriniz düştü ve gerçek yüzünüz ortaya çıktı” ifadesiyle son verilirken ardından insan haklarından bahseden Sömürgeci Batı’nın ikiyüzlülüğüne dikkat çekildi ve Müslümanlara seslenildi:

Melike Hatun Camii avlusunda toplanan Müslümanlar basın açıklaması okunurken sık sık tekbirler getirdi ve “Ordular Aksa’ya”, “Kahrolsun ABD, Kahrolsun ‘İsrail” sloganları atıldı.

Muhabir: Necdet Gürsoy