Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal karşıladı. Erdoğan, bu önemli ziyarette yalnız değildi; yanında eşi Emine Erdoğan ve üst düzey bir heyet de yer aldı.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

Heyette Kimler Yer Aldı?

Erdoğan ile birlikte gelen heyette, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun gibi kritik isimler yer aldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da heyette yer alan isimler arasında bulunuyor.

BM Genel Kurulu'nda Kritik Mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM 79. Genel Kurulu'na katılarak dünya liderlerine hitap etmesi ve uluslararası alanda önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın özellikle küresel güvenlik, barış, enerji krizi ve Türkiye’nin dış politika vizyonuna dair değerlendirmeler yapması öngörülüyor.

Kaynak: İHA