Uzman Çavuş beylik tabancasıyla intihar etti! Uzman Çavuş beylik tabancasıyla intihar etti!

Denetimlerde en çok işlem, hız sınırlarını aşan sürücülere uygulandı. 126 bin 597 sürücü hız ihlali yaparken, periyodik muayenesi yapılmamış 27 bin 925 araç trafikte seyir halindeydi. Ayrıca, emniyet kemeri kullanmayan 20 bin 376, sürücü belgesiz araç kullanan 18 bin 421 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 788 araca/sürücüye de işlem yapıldı.

"Çakarlı Araç Kullanımına Dikkat" Uyarısı

Ayrıca ışıklı ya da sesli uyarı cihazı (çakar) kullanımı konusunda da sıkı denetimler gerçekleştirildi. Mevzuata aykırı olarak çakarlı araç kullanan 273 sürücüye işlem yapıldı. Bakan Yerlikaya, bu tür cihazların yetkisiz kullanımının önüne geçmek için denetimlerin sürdüğünü belirtti.

Motosiklet Kazalarındaki Yüksek Oran Dikkat Çekiyor

Trafik kazalarında motosikletlerin önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Yerlikaya, bu konudaki denetimlerin arttırılacağını vurguladı. Türkiye’de motosiklet ve motorlu bisikletlerin tüm motorlu araçların %19,3’ünü oluşturduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, 2024 yılının ilk sekiz ayında motosikletlerin toplam kazaların %45,2’sine karıştığını söyledi. “Bu çok yüksek bir oran” diyen Yerlikaya, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin yoğunlaştırılacağını belirtti.

Trafik Güvenliği İçin Denetimler Sürecek

Bakanlık, trafikteki olumsuzlukların önlenmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla denetimlerin etkin ve kesintisiz bir şekilde devam edeceğini açıkladı. Özellikle motosiklet kazalarının azaltılması için kontrollerin daha da sıkılaştırılacağı belirtildi.

Kaynak: İHA