Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştiri yağmuruna tutulan Montella'ya destek çıktı

A Milli Takım'ın Hollanda'ya 2-1 yenilerek EURO 2024'e veda etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Eleştirilerin hedefindeki İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella'ya sahip çıkan Erdoğan, teknik adamın değişiklikleri zamanında yapmadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşamki maçın ardından A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella'ya sahip çıkarak, eleştirilerin haksız olduğunu belirtti ve teknik direktörün başarısına olan inancını yineledi. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin futboldaki yükselişine dikkat çekerek, takımın gelecekteki başarıları için olumlu mesajlar verdi. Montella'nın görevinde kalmasının, takımın başarısı için önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, teknik direktörün deneyimlerinin 2032 yılına taşınacağını belirtti.

"MONTELLA GÖREVDE KALIRSA İŞİMİZ KOLAYLAŞIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Montella'ya yönelik eleştirilere karşı gelerek, "Hepsi de sahada işin hakkını verdi. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Bu deneyimleri 2032'ye yansıtacağız. Orada da İtalyanlarla dayanışmamız çok önemli. Zaten İtalyanlarla beraber bu işi üstlenmek biraz altyapı ve tesisler sebebiyle oldu. Montella, İtalyan olarak görevinde kalırsa işimiz daha kolay olur," diye konuştu.

"O ZATEN KENDİNİ İSPATLAMIŞ BİR İSİM"

Erdoğan, her teknik direktörün savunulan yanları olduğunu belirterek, "Hatasız insan olmadığı gibi hatasız teknik direktör de olmaz. Basketbol, voleybol gibi spor dallarında da koçlar var ve durum aynı. Montella, kendini ispatlamış bir insan. Şimdi hemen saldırmaya başlamışlar. Neymiş? Değişiklikleri zamanında yapmamış. Bırakın da onu o yapsın. Bunlar söylüyorlar. Ben işin bu yanında değilim. O kendini zaten ispatlamış bir isim. Elinden geleni yapmaya çalışıyor," dedi.

"TÜRKİYE İLK BEŞTE DENİLİYORSA DEMEK Kİ BİR YERE VARMIŞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, takımın galibiyetlerinde Montella'nın iyi, mağlubiyetlerde ise kötü olarak değerlendirildiğine dikkat çekti. Başkan Erdoğan, "Bu tür değerlendirmeler şık değil. Hele ki bir Cumhurbaşkanı olarak bana hiç yakışmaz. Biz sadece 'elinden geleni yaptı' dedik. Şimdi ne konuşuluyor? Türkiye ilk beşte deniliyorsa demek ki bir yere varmışız," diyerek Türkiye'nin futbol başarılarını vurguladı.