Olayın ardından siyasetin nabzı yükselirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da bu konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Erdoğan, muhalefeti bu olay karşısındaki tavrı nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi.

"Provokatör Marjinalin Yanında Kimlerin Olduğunu Gördük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Meclis'teki yumruklu kavgaya atıfta bulunarak, muhalefetin tutumunu hedef aldı. Erdoğan, konuya ilişkin şöyle dedi:

Eski Milli Eğitim Bakanı'ndan Gezi olaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: "AK Parti için dönüm noktasıydı" Eski Milli Eğitim Bakanı'ndan Gezi olaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: "AK Parti için dönüm noktasıydı"

"Meclis'te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip ettik. Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar. Halktan kopmuş durumdalar. milletimiz bunların neyin peşinden koştuğunu çok iyi görmekte. Bunlardan ülkeye hayır gelmesi mümkün değildir. Türkiye'yi sıkıntılarından kurtaracak olan yine biziz"

Kınama Cezaları Verildi

Yaşanan gerginliğin ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verilmesi önerisini Genel Kurul'a sundu. Yapılan oylamada her iki milletvekili de kınama cezası aldı. Ahmet Şık, AK Parti sıralarına yönelik sözleri nedeniyle, Alpay Özalan ise kürsüde konuşma yapan Şık'a saldırısı dolayısıyla TBMM İçtüzüğü'ne göre cezalandırıldı.

Muhabir: Haber Bülteni