Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Katar arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları ve bölgesel ile küresel gelişmeler ele alındı.

İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi

Görüşmede, Erdoğan ve Emiri Şeyh Temim arasında iki ülke arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi konusundaki kararlılık dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik suikast girişiminin, İsrail’in ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin bölgede kalıcı barış ve huzur getirmek için çalışmaya devam edeceğini ve Katar ile birlikte bu konuda daha fazla gayret göstereceklerini ifade etti.

Erdoğan, İsrail’in hem Filistin topraklarında hem de Lübnan’daki saldırılarının bölgede gerilimi artırdığını vurgulayarak, uluslararası toplumun bu saldırganlığı durdurmak için etkin adımlar atması gerektiğini söyledi. Son günlerde artan İsrail saldırganlığına karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmede ayrıca Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik, siyasi, askeri, ticari ve kültürel iş birliğinin daha da ileriye taşınması konusundaki kararlılık vurgulandı. Erdoğan, iki ülke arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi ve ortak projelerin artırılması gerektiğini belirterek, bu hedef doğrultusunda atılacak adımlarla iki ülkenin ilişkilerinin daha da güçleneceğini ifade etti.

Kaynak: İHA