Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM yasama yılı açılışındaki "İsrail, vatan topraklarımıza göz dikecek" sözleri üzerine CHP, Meclis’in kapalı oturumda toplanmasını isteyecek.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılı açılışında sarf ettiği, "İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır" ifadeleri Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) harekete geçirdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarını değerlendirdi. Emir, söz konusu açıklamaların ciddi bir tehlike içerdiğini vurgulayarak, Meclis’in acil olarak kapalı oturumda toplanmasını talep edeceklerini belirtti.

“’İSRAİL BİZİMLE SAVAŞACAK' DEMEK ÇOK ÖNEMLİ BİR LAFTIR”

Murat Emir "İsrail, Gazze'de 40 binin üzerinde kadını, çocuğu, genci, insanı katletmekten kaçınmamış, katil bir devlettir. Yine Lübnan'a saldıran ve Lübnan'da da 3 binin üzerinde insanı katletmiş bir katil devlettir. Elbette ki İsrail, bizim bu yönüyle tedbirli olmamız gereken, tavır koymamız gereken, dikkat etmemiz gereken ve insanlık adına da her yerde teşhir edeceğimiz, karşı çıkacağımız bir ülkedir. Ama bunları yapacağız diye dönüp, 'İsrail bizimle savaşacak' demek çok önemli bir laftır” ifadelerini kullandı.

"BU SÖZ BOŞTA KALAMAZ"

Sözlerine devam eden Emir, “Bu söz boşta kalamaz, bu sözün altı doldurulmak zorundadır. Bakın, savunma uzmanlarını dinliyoruz, böyle bir şey yok. Haritaya baksanız arada başka ülkeler var ve baktığınızda AKP kanadından bile tepkiler yükseliyor. Bir kişi var Yiğit Bulut. Geçen hafta, 'İsrail sonra bize saldıracak' dedi. Sayın Cumhurbaşkanı eğer bu konuları Yiğit Bulut'la konuşuyorsa eyvah. Ama eğer bizim bilmediğimiz, bizim fark edemeyeceğimiz, devletin bildiği, Cumhurbaşkanının bildiği konular var ise ki bu da mümkündür. Bunların konuşulacağı yer TBMM çatısıdır, İsrail ile ilgili sözleri için burada bir kapalı oturum talep ediyoruz. Sayın Meclis Başkanından ben randevu istedim. Bizzat bu talebimizi kendisine ileteceğiz" şeklinde konuştu.