Gazi Üniversitesi Rektörü Ünal, TEKNOFEST 2024 Adana’da öğrencilerle buluştu Gazi Üniversitesi Rektörü Ünal, TEKNOFEST 2024 Adana’da öğrencilerle buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle üniversitenin yerleşkesinde açılacak olan Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak.

Üniversite bünyesinde yer alan bu okul; ilkokuldan başlayıp, lisans hatta lisansüstü eğitime kadar tüm eğitim öğretim hayatını kapsayacak bir müzik okulu olma özelliği taşıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruması altındaki yetenekli çocuklar Üniversitede açılacak olan Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi’nde Türk Müziği eğitimi alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruması altındaki çocuklara bakanlık tarafından yetenek taraması yapılarak; müziğe yetenekli 5 ila 18 yaş arasındaki çocukların, Üniversitede açılacak olan Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi’nde yatılı eğitim alması sağlanacak.

Muhabir: İrem Arslan