Eğitim

Cumhuriyet Tarihinin İlk Türk Müziği Temalı Güzel Sanatlar Okulu Açılıyor

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, müjdeli bir haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Cumhuriyet tarihinin ilk Türk Müziği temalı Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Ankara'da açılıyor.

Abone Ol

Cumhuriyet tarihinin ilk Türk Müziği temalı Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile üniversitenin işbirliğiyle kuruldu ve ilkokuldan lisansüstü eğitime kadar geniş bir müzik eğitimi yelpazesi sunacak.

Türk Müziği Eğitimiyle Donatılmış Bir Eğitim Kurumu

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde Yeni açılacak olan bu okul, ilkokuldan başlayarak, lisans ve lisansüstü eğitim dahil olmak üzere tüm eğitim-öğretim hayatını kapsayacak. Türk müziği üzerine odaklanan bu eğitim kurumu, öğrencilerin müzik alanında derinlemesine bilgi ve yetenek kazanmalarını hedefliyor.

Koruma Altındaki Yetenekli Çocuklar İçin Özel Bir Eğitim Fırsatı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koruması altındaki çocuklar, bu okulda özel bir eğitim fırsatına sahip olacak. Bakanlık tarafından yapılacak yetenek taramaları sonucunda, müziğe yetenekli 5 ila 18 yaş arasındaki çocuklar, bu okulda yatılı eğitim alacaklar. Bu çocuklara, Türk müziği eğitimi verilerek yeteneklerini geliştirmeleri sağlanacak.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından yapılan duyuru ise şöyle, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Üniversitemiz işbirliğiyle yerleşkemizde açılacak olan Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak. Üniversitemiz bünyesinde yer alan bu okul; ilkokuldan başlayıp, lisans hatta lisansüstü eğitime kadar tüm eğitim öğretim hayatını kapsayacak bir müzik okulu olma özelliği taşımaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Koruması Altındaki Yetenekli Çocuklar Üniversitemizde Açılacak Olan Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi’nde Türk Müziği Eğitimi Alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruması altındaki çocuklara bakanlık tarafından yetenek taraması yapılarak; müziğe yetenekli 5 ila 18 yaş arasındaki çocukların, Üniversitemizde açılacak olan Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi’nde yatılı eğitim alması sağlanacaktır."