Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Kayseri’de faaliyet gösteren Dağ Kurtları Derneği üyeleri, 3 bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’na gerçekleştirdikleri tırmanışla Van Gölü’nün temiz kalması için dikkat çekici bir etkinlik düzenledi.

Dağcılar, geceyi Erciyes Dağ Evinde geçirdikten sonra saat 03.00 sıralarında tırmanışa başladılar. Yaklaşık 5 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcılar, burada drone eşliğinde "Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın" pankartını açarak Van Gölü’ne dikkat çektiler.

Van Gölü İçin Farkındalık Oluşturmak İstediler

Etkinlik hakkında konuşan dernek üyesi Lütfullah Batman, Van Gölü’nün Türkiye için önemli bir doğal miras olduğunu vurguladı. Batman, "Her ne kadar Van Gölü Havzası’nda yaşamıyorsak da Van Gölü’nü önemsiyoruz ve gelecek nesillere temiz bir miras bırakmak lazım. Onun için Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın diyoruz" dedi.

Sorunsuz İniş Yaptılar

Mola ve dinlenmenin ardından Dağ Kurtları Derneği üyeleri, sorunsuz bir şekilde inişlerini tamamladılar.

Kaynak: İHA