Spor

Dedeler bebeleri yendi! 3 Ay Önce Dedim ki…

EURO-2024’te 41 yaşındaki Pepe ve 39 yaşındaki Ronaldo’nun da içinde yer aldığı turnuvanın en yaşlı takımı Portekiz, en genç takımlardan biri olan Türkiye’ye nefes aldırmadı. Eyvahlar olsun…

Abone Ol

Dursun ERKILIÇ

Almanya’da devan eden 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçlarında en kötü futbol oynayan takım olduğumuzu görmek herkes gibi beni de üzüyor.

Çünkü Montella bizi malamat ediyor!

Bu nasıl kadro? Bu nasıl futbol?

Cevap:

Kadro sıkıntılı, futbol bitik! 41 yaşındaki Pepe ve 39 yaşındaki Ronaldo’nun da içinde yer aldığı turnuvanın en yaşlı takımı Portekiz, en genç takımlardan biri olan Türkiye’ye nefes aldırmadı. 90. dakikada Ronaldo kalecimiz Altay’a baskı uyguluyor, rakip 3-0 önde olmasına rağmen sağlı/sollu ataklarla gol arıyordu.

Milli Takımın hocası İtalyan Vincenzo Montella, maç sonrası TRT ekranlarında İbrahim Kırkayak’a ‘iyiydik’ türü cümleler kurarken stadı dolduran gurbetçiler ve 85 milyon homurdanıyordu.

***

3 AY ÖNCEKİ YAZIMDAN...

Maçı yorumlamak yerine, Portekiz maçı için oluşturduğu kadroyu da göz önüne alarak okumanız dileğiyle, 27 Mart 2024 tarihli “Ey Montella! Malamat etme bizi!” başlıklı yazımın bir bölümünü paylaşmak istiyorum:

BUNLARI YAZMAYA HAKKIM VAR!

A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü İtalyan Vincenzo Montella, son yedi yazımdan üçüne konu ve konuk olarak ‘takıntım’ halini aldı!

Önce, Semih Kılıçsoy’u A Milli Takıma çağırıp Ümit Milli Takıma gönderince ‘yanlış yapıyorsun hoca’ özetli yazı yazmış, ardından da Macaristan mağlubiyeti yüzünden eleştirmiştim…

Sen kimsin de koskoca A Milli Takım Teknik Direktörünü eleştiriyorsun diyenler rahat olsun! 50 yıl önce, ben gelmeden mahalle maçı başlamazdı! Lakabın neydi merakı içinde olanlara ‘Pele’ diyerek bir de gol atayım! Sayısız spor yazısı kaleme almış olmam da cabası. Kendimle ilgili söylediklerim şahitli gerçeklerdir ama konuyu sulandırmayayım!

Türk Milleti adına söylüyorum: Ey Montella! Yeniden 8-0’lık bozgunlara, yenildik ama iyi oynadık türü şerefli mağlubiyetlere dönmek, malamat olmak istemiyoruz.

ÇOK İDDİALI YAZIYORUM VE DİYORUM Kİ

Montella ateşle oynuyorsun!

Bunu, Avusturya karşısında aldığımız 6-1’lik yenilgi yüzünden değil, bu yenilgilere zemin hazırlayan yanlışlıklar yüzünden söylüyorum…

Semih’e yaptığın can sıkıcı, moral bozucu muamele, Semih’in Ümit Milli Takıma puan getiren golüyle hoş görülebilir ama Macaristan maçının ikinci yarısı ile Avusturya maçının tamamında genç yıldıza ihtiyacımız olduğu gerçeğini yok edemez…

Biliyorsun; Avusturya’da tribünleri dolduran Türklerin gazına gelerek sahadaki Türklerin özgüvenini yitirecek bir felakete yol açmak, Euro-2024’ün arifesinde hiç de iyi olmadı. Sana ve ‘Bizim Çocuklar’a güveniyoruz.
Yine de…

 DEDE KORKUT ADINA SÖYLÜYORUM!

Montella ben dostunum gidişin gidiş değil
Biliyorsun tekilsin Milli Takımsa çoğul
Korkut Ata olaydı sana derdi ki; oğul
Yiğitleri malamat etmeyesin sahada