Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay 9 Haziran sabah saatlerinde, Çankaya ilçesi Hoşdere Caddesi'nde bir restoranda gerçekleşti. İddialara göre, Cenk Sakık borcunu ödemek için geldiği restoranda, kapıda karşılaştığı güvenlik görevlisi M.K. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine Sakık, M.K.'ye tehditler savurup hakaretlerde bulundu.

Yangına uykuda yakalandı, battaniyeyi siper etti Yangına uykuda yakalandı, battaniyeyi siper etti

Silahlı Kavga Büyüdü

Tartışmanın ardından restoranda çalışan M.C.D.'nin de araya girmesiyle kavga büyüdü. Sakık, yanında bulundurduğu ruhsatsız silahla M.K. ve M.C.D.’ye doğru 6 el ateş etti. M.K., açılan ateş sonucu yaralanırken, M.C.D. olaydan yara almadan kurtuldu. Olayın ardından kaçan Sakık, daha sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

Adli Rapor ve İddianamedeki Suçlamalar

İddianamede, müşteki M.K.'nin yaralanmasının basit bir tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek düzeyde olduğu, vücudunda 6. derecede kırık tespit edildiği belirtildi. Ayrıca, Sakık’ın olay sırasında tehdit ve hakaret içeren sözler söylediği, yakın mesafeden ruhsatsız silahla 6 el ateş ederek "kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği ifade edildi.

Savcılık, Sakık’ın ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma suçu da işlediğini vurguladı. Olayda kullanılan silahın kriminal raporuyla da bu durumun doğrulandığı belirtildi.

Cenk Sakık’a Hapis Cezası İstemi

Sakık’ın, müştekiler M.K. ve M.C.D.’ye karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, M.K.'ye yönelik "tehdit" ve "alenen hakaret" suçları için 4 yıl 4 aya kadar, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava süreci başlatıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı