Kim Kimdir Nereli

Deniz Naki Alevi mi? Deniz Naki şimdi ne yapıyor?

Futbolcu olarak tanınan ve adı terör olaylarıyla anılan Deniz Naki'nin kim olduğu ve hayatı merak konusu oldu. Vatandaşlar, Deniz Naki'nin şimdilerde ne yaptığını merak ediyor. Bunun yanı sıra Naki'nin Alevi ya da Kürt olup olmadığı da araştırılıyor. Peki, Deniz Naki kimdir? İşte tüm detaylar...

Abone Ol

Futbolcu olarak tanınan ve adı terör olaylarıyla anılan Deniz Naki'nin kim olduğu ve hayatı merak konusu oldu. Vatandaşlar, Deniz Naki'nin şimdilerde ne yaptığını merak ediyor. Bunun yanı sıra Naki'nin Alevi ya da Kürt olup olmadığı da araştırılıyor. Peki, Deniz Naki kimdir? İşte tüm detaylar...

Deniz Naki Kimdir? Deniz Naki Alevi mi?

Deniz Naki, 9 Temmuz 1989 tarihinde Almanya'nın Düren şehrinde doğmuş, Kürt asıllı Alman futbolcu olarak tanınmaktadır. Tuncelili Kürt-Alevi bir ailenin çocuğu olan Deniz Naki, futbol kariyerine doğduğu şehrin takımlarından FC Düren 77'de adım atmıştır. Kariyerinde Bayer Leverkusen, Rot Weiss Ahlen, Gençlerbirliği ve Amedspor gibi önemli takımlarda forma giymiştir.

Deniz Naki Hangi Takımlarda Oynadı?

Bayer Leverkusen altyapısında yetişen Deniz Naki, genç yaşta yeteneklerini göstermeye başlamış ve 2008 DFB Gençler Kupası'nı kazanmıştır. 2. Bundesliga'da Rot Weiss Ahlen ve FC St. Pauli'de başarılı performanslar sergilemiştir. Almanya'da U-19 ve U-21 milli takımlarında da forma giymiştir.

Deniz Naki Neden Men Edildi?

Gençlerbirliği'nde forma giydiği dönemde, Deniz Naki, "ülkeyi terk et" tehditleri aldığını belirterek sözleşmesini feshedip Almanya'ya dönmüştür. Daha sonra Amedspor'a transfer olmuş ve burada "Azadi" dövmesi ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Amedspor'da oynadığı dönemde yaptığı "savaş olmasın, insanlar ölmesin" açıklaması nedeniyle terör propagandası iddiasıyla hakkında dava açılmış, fakat ilk duruşmada beraat kararı verilmiştir.

Deniz Naki Neden Tutuklandı?

Deniz Naki, 2021 yılından itibaren Almanya'da "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla tutuklu bulunmaktaydı. Aachen Savcılığı'nın başvurusu üzerine, 24 Aralık 2020'de "kazanç sağlamak amaçlı organize suç örgütü kurmak, şantaj ve uyuşturucu ticareti yapmak" iddialarıyla tutuklanmıştı. 21 Mayıs 2021'de Aachen Eyalet Mahkemesi 10. Ağır Ceza Dairesi tarafından yargı süreci başlamıştı.

Deniz Naki Neden Cezaevine Girdi?

Yaklaşık 2 yıl tutuklu kalan Deniz Naki, mahkemenin "tutuksuz yargılama" kararı vermesiyle serbest bırakıldı. Amedspor Taraftar Grubu tarafından yapılan açıklamada, Naki'nin serbest bırakılmasına ilişkin, "2 yılı aşkındır Almanya’da soruşturma gereği cezaevinde olan Deniz Naki yoldaşımız tahliye edilmiştir. Özgürlük ve adalet temennisiyle geçen günlerin ardından onurlu yaşamına özgür bir şekilde devam edecek olan yoldaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Deniz Naki Şimdi Ne Yapıyor?

Serbest bırakılmasının ardından Deniz Naki'nin neler yapacağı merak konusu oldu. Deniz Naki, sosyal medyada @deniznaki62 kullanıcı adıyla aktif olup, 118 bin takipçisi bulunmaktadır.