Dil Bayramı etkinlikleri, 26 Eylül’de saat 15.30’da Anıtkabir’de yapılacak saygı duruşu ve çelenk sunumuyla başlayacak. Dilin özgürleşmesi adına atılan devrim niteliğindeki adımların, ülkemizin kültürel gelişimindeki rolü, yapılacak olan önemli törende bir kez daha hatırlatılacak.

Çankaya’da Coşkulu Kutlama Programı

Dil Derneği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle organize edilen ikinci kutlama, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, saat 18.00’de gerçekleşecek. Program, tiyatro sanatçısı Ali Nihat Yavşan’ın sunumuyla başlayacak.

Gazze'de can kaybı 41 bin 595'e çıktı Gazze'de can kaybı 41 bin 595'e çıktı

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, açılış konuşmalarında dilin birleştirici gücü ve Dil Devrimi'nin Türk toplumu için taşıdığı büyük önemi dile getirecekler. Açılış konuşmalarının ardından Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü töreni düzenlenecek.

Gönül Demircioğlu’na Prestijli Ödül

Her yıl dil alanında başarılı isimlere verilen Ömer Asım Aksoy Ödülü, bu yıl ünlü dilbilimci Gönül Demircioğlu'na takdim edilecek. Gönül Demircioğlu, Türk diline ve edebiyatına yaptığı katkılarla bu prestijli ödülü almaya hak kazanmıştı.

Onur Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Dil Bayramı’nın bir diğer önemli kısmı olan Dil Derneği Onur Ödülleri, bu yıl dil ve kültür alanında önemli katkılarda bulunan dört isme verilecek. Ödüller, Prof. Dr. Gülay Nurlu, Dr. Atilla Çağdaş Değer, yazar Şule Aydın ve edebiyatçı Metin Turan’a sunulacak.

Muammer Ketencoğlu Folk Dörtlüsü ile Müzik Ziyafeti

Dil Bayramı kutlamalarının sonunda, Muammer Ketencoğlu Folk Dörtlüsü sahne alarak davetlilere keyifli bir müzik dinletisi sunacak. Halk müziğinin güçlü sesi olan Muammer Ketencoğlu ve ekibi, etkinliğin kapanışında katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Muhabir: Hacer Koca