Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'daki temasları kapsamında Türk Kızılay çalışanlarını ziyaret etti. Ziyaretine El Ariş Havalimanında başlayan Bakan Fidan, burada Kuzey Sina Valisi Tümgeneral Khaled Megawer Mohamed tarafından karşılandı. İlk olarak Mısır Limanı ve Refah Sınır Kapısını ziyaret eden Fidan, yetkililerden bilgi aldıktan sonra Türk Kızılay çalışanları ile bir araya geldi. Bakan Fidan, Kızılay çalışanları ile tokalaşarak, sınırdaki ve bölgedeki çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti

Fidan'ın Mısır'daki temasları çerçevesinde önemli bir görüşme de planlanıyor. Bakan, Mısır'da Temmuz ayı başında yeni kurulan hükümette Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Badr Abdellaty ile ilk resmi görüşmesini gerçekleştirecek. Görüşmede, Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi'nin Türkiye'yi ziyareti sırasında yapılacak olan ilk Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısının hazırlıkları ele alınacak. İki bakan, YDSK kapsamında imzalanması planlanan 20’ye yakın anlaşmayla ilgili mevcut durumu değerlendirecek.

Görüşmelerde ayrıca, ikili siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler, bölgedeki güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Kaynak: İHA