Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Fırat Bulvarı’nda gerçekleşen etkinliğe binlerce kişi katıldı. Katılımcılar, ellerinde Haniye’nin fotoğrafları ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Yürüyüş, Ceylan Karavil Park AVM önünde sonlandı. Etkinlikte sık sık tekbirler getirildi ve sloganlar atıldı.

Yetimler Vakfı Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, yaptığı konuşmada Gazze ve Filistin’de yaşanan dramı vurguladı. Ünsal, İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı şiddeti ve Filistin halkının çektiği sıkıntıları anlattı. Ünsal, Siyonistlerin uluslararası hukuku ve ahlaki değerleri hiçe sayarak Filistin halkına karşı soykırım uyguladığını belirtti.

Müslümanlara Çağrıda Bulundular

Ünsal, savaşın sadece Filistinli müslümanların değil, tüm İslam dünyasının savaşı olduğunu söyledi. Batı uygarlığının İslam dünyasını sömürme amacını güttüğünü belirten Ünsal, bu savaşın Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yapıldığını ifade etti. Ayrıca, tüm Müslümanların Gazze’nin ve Filistin’in yanında durması gerektiğini vurguladı.

Kahve Zincirine Saldırı

Yürüyüşün ardından, bazı katılımcılar bir kahve zincirine taşlı saldırıda bulundu. Polislerin müdahalesinin ardından grup dağıldı.

Kaynak: İHA