Geçen ay yapılan yüzde 38'lik elektrik zammının ardından, doğalgaza da zam geldi. BOTAŞ, konut doğal gazına yüzde 38 oranında zam yapıldığını duyurdu. Ağustos ayında geçerli olacak bu zam, doğalgaz faturalarını ciddi şekilde etkileyecek.

YENİ FİYAT TARİFELERİ AÇIKLANDI

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan yeni tarifelere göre, ağustos ayı itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı yüzde 38 oranında arttı. Ayrıca, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki kullanımındaki doğal gazın satış fiyatı ise yüzde 33,1 oranında yükseldi.

Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ve yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin 1 metreküp ve üzeri olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricindeki doğal gazının satış fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

SANAYİ ABONELERİ İÇİN FİYATLAR

Sanayi aboneleri için belirlenen yeni tarifeye göre, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 380 lira oldu. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın 1000 metreküp fiyatı ise 12 bin lira olarak açıklandı.

Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor

KONUT TÜKETİCİLERİ İÇİN FİYATLAR

BOTAŞ'ın konut tüketicilerine ağustos ayında uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak belirlendi. Doğal gaz fiyat tarifeleri her ay güncellenerek piyasa koşulları ve maliyet unsurları dikkate alınarak düzenleniyor.
BOTAŞ, yaptığı açıklamada, "Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır." ifadelerine yer verdi.

BOTAŞ'TAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Muhabir: Haber Bülteni