Hacettepe Üniversitesi’nin kurucusu İhsan Doğramacı tarafından babası Doğramacızade Ali Paşa adına yaptırılan cami tek minareye sahip. Erkut Şahinbaş’ın mimarı olduğu cami Türkiye’nin ilk teknolojik camisi olma özelliği taşıyor.

50 dönümlük arazi üzerinde 4 bin 500 metrekare kapalı alana kurulan caminin yapımı iki yılda tamamlanmış ve 26 Eylül 2008 tarihinde ibadete açılmış.

Akıllı bina sisteminin uygulandığı caminin aydınlatma, ısıtma ve soğutma sistemleri bilgisayar kontrolüyle organize ediliyor. Bu sistemler ezan saatlerine göre otomatik olarak devreye giriyor.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Pek çok konsere, resim galerisine ya da seminere ev sahipliği yapan, bir tür ibadet ve kültür merkezi olarak hizmet gören bu ilginç caminin seminer salonları, gelecek taleplere bağlı olarak kilise ya da sinagog formuna dönüştürüp üç ayrı semavi dine de hitap edebiliyor.

İhsan Doğramacı, 25 Şubat 2010 tarihinde vefatından sonra caminin arka tarafında bulunan anıt mezara defnedilmiş. 10 Kasım 2018’de ölen İhsan Doğramacı’nın eşi Ayser Doğramacı da camideki aile mezarlığına defnedilmiş.

Muhabir: Necdet Gürsoy