Olay İzmir Karşıyaka'da yaşandı. 32 yaşındaki Olgun Demirtaş, 2021 yılının şubat ayında özel bir hastanede belindeki beze nedeniyle operasyon geçirdi. Ağrıları geçmeyen Demirtaş'ın ağrılar sağ bacağına da yayıldı. Demirtaş, 25 Eylül 2022'de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Dolandırıcı Doktora Hapis İstemi 

Soruşturma kapsamında sorguya çekilen Dr. E.Y. hakkındaki suçlamaları reddetti. "Şikayetçiyi yazlık komşumuz olan dayısı vasıtasıyla tanırım. Vefat eden kişi hastanemize 25 Eylül'de giriş yaptı. Dayılarının ricası üzerine 4-12 Ekim arası kedisine ben bakıp, taburcu ettim. Daha sonra 20-26 Ekim tarihleri arasında acile başvurması üzerine bu tarihler arasında bizim serviste tedavisine devam ettik. Daha sonra 26 Ekim ile 2 Kasım arasında vefat edene kadar yoğun bakımda kaldı" diyen E.Y. hastada nadir görünen kemik tümörü hastalığı olduğunu belirterek  fiilen de olsa bir ilaç temin edip bu rahatsızlığı geçirebilir durumunun olmadığını söyledi.

Suçlamaları Kabul Etmedi

Branşının farklı olduğuna dikkat çeken E.Y. ne yasal ne gayri resmi bir şekilde hasta ve yakınlarından para talebinde bulunmadığını anlattı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Olgun Demirtaş'ın tedavisi için Küba'dan ilaç getirileceği söylemiyle para aldığı ileri sürülen Dr. E.Y. (60) hakkında 'kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası talebiyle dava açıldı.

Düğünler karıştı: Yumruklar havada uçuştu, davetliler neye uğradıklarını şaşırdı! Düğünler karıştı: Yumruklar havada uçuştu, davetliler neye uğradıklarını şaşırdı!

Demirtaş'ın babası Rasim Demirtaş (71) da oğlunun öldürüldüğünü söyleyerek: "Hiçbir şeyi yoktu. Ben suçluların ortaya çıkarılmasını istiyorum. Otopsi yapılsın. Yoğun bakıma risk taşıyan hasta gider. Oğlumun bir şeyi yokken neden yoğun bakıma alındı" sözlerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi