Semih Çelik’in Edirnekapı surlarından atlayarak hayatına son vermeden önce Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürmesi tüm ülkede geniş yankı uyandırdı. Olayla ilgili yürütülen incelemelerde, Çelik’in bilgisayarı açıldı ancak tüm verilerin silindiği ortaya çıktı. Bu durum, soruşturmayı yavaşlatsa da polis, geri getirme yöntemleriyle verilerin kurtarılması üzerinde çalışıyor.

Video Kaydı Bulundu

Bilgisayarda bulunan az sayıdaki veri arasında, Semih Çelik’in İkbal Uzuner’le ilgili çektiği bir video dikkat çekti. Videoda Çelik, Uzuner’i öldürmekten ve kendi intihar planlarından bahsediyor. Ancak diğer tüm dosyaların silinmiş olması, cinayetlerle ilgili başka bir ipucuna ulaşılmasını engelliyor.

Düğünler karıştı: Yumruklar havada uçuştu, davetliler neye uğradıklarını şaşırdı! Düğünler karıştı: Yumruklar havada uçuştu, davetliler neye uğradıklarını şaşırdı!

Ayin İddiaları Gerçek mi?

Cinayetlerin ardından sosyal medyada çıkan “Florya’da ayin ve ritüellere katıldıkları” yönündeki iddialar, polis tarafından titizlikle incelendi. Ancak yapılan araştırmalarda, Çelik veya kurbanların herhangi bir ayin ya da ritüele katıldığına dair somut bir bulguya rastlanmadı.

Telefonlar da İnceleniyor

İkbal Uzuner’in telefonu açılmış olsa da şu ana kadar olayla ilgili bir ipucu elde edilemedi. Ayşenur Halil’in telefonu ise henüz incelenmek üzere açılmadı. Telefonlardan elde edilecek verilerin ise soruşturmanın aydınlanması yönünde önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Soruşturma Devam Ediyor

4 Ekim’de Eyüpsultan ve Fatih’te işlenen çifte cinayetin ardından intihar eden Semih Çelik’le ilgili soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Ekipler, HTS kayıtlarını da inceleyerek olayın perde arkasını aydınlatmaya çalışıyor.

Kaynak: Haber Merkezi