Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Artan sıcaklıklar nedeniyle insanlar sık sık serinlemek için soğuk duş alıyor. Ancak uzmanlar, bu uygulamanın kalp sağlığı üzerinde ciddi riskler taşıdığını belirtiyor. Bir kardiyoloji uzmanı, aşırı sıcakların insan yaşamını olumsuz etkilediğini vurgularken, serinlemek amacıyla alınan soğuk duşların kalp sağlığına zarar verebileceğine dikkat çekiyor.

UZMANLARDAN DUŞ UYARISI

Sıcak havalarda serinlemek için soğuk suyla duş almanın yanlış bir yöntem olduğunu belirten uzman, bu alışkanlığın damar ve kalp hastalıklarına yol açabileceğini söylüyor. Uzman,

"Ani soğuk suya maruz kalmak vücutta dolaşım bozukluklarına ve damar spazmlarına neden oluyor. Bu durum, vücudun dış tabakasındaki damarlarda ani kan basıncı değişikliklerine yol açabilir"

dedi.

Uzman ayrıca,

"Tansiyon düşmesi veya artışı nedeniyle bayılmalar yaşanabilir. Kalbin kendi damarlarında da benzer etkiler görülebilir. Bu yüzden, sıcak havalarda soğuk suyla serinlemek yerine ılık su tercih edilmeli. Eğer soğuk su kullanılacaksa, bu geçişin yavaş yavaş yapılması önemlidir"

şeklinde konuştu.

Muhabir: Haber Bülteni