Vatandaşlar, altın ve döviz kurlarındaki dalgalanmaları yakından takip etmeye devam ediyor. Hafta ortasında da döviz kurlarında hareketlilik devam ediyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Türk Kızılay arasında anlamlı iş birliği Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Türk Kızılay arasında anlamlı iş birliği

Dolar/TL ve Euro/TL bugün ne kadar?

Küresel satış baskısının etkisiyle haftaya dalgalı bir başlangıç yapan döviz kurları, yeniden yatay bant aralığına yerleşti. Dolar/TL, güne yüzde 0,04 düşüşle 32,36 seviyelerinde başladı. Euro/TL ise 34,79 seviyesinde işlem görüyor.

TL'nin Yeni Sağlıklı Hareketi

Analistler, Türk Lirası'nın gelişmekte olan ülke para birimlerine giriş ve çıkışları yansıtmaya yeni yeni başladığını ve bunun sağlıklı bir hareket olduğunu belirtiyor. Küresel piyasalarda ise gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve ABD enflasyon verisine çevrildi.

ABD Enflasyon Verisi ve Fed Kararı Bekleniyor

ABD'de enflasyon verisi saat 15.30'da açıklanacak. Ülkede manşet enflasyonun yıllık yüzde 3,4 civarında gelmesi bekleniyor. Aylık enflasyonun ise yüzde 0,1 artış göstereceği öngörülüyor. Enflasyon verisinin ardından, Fed'in faiz kararı saat 21.00'de duyurulacak. Fed'in faizi sabit tutacağına kesin gözüyle bakılıyor, ancak Başkan Jerome Powell'ın ekonomik gidişata ilişkin yapacağı açıklamalar yakından izlenecek.

Faiz İndirimi Beklentileri

Fed'den yıl sonuna kadar en fazla iki faiz indirimi beklenirken, Eylül ayının faiz indirimi için erken olabileceği tartışmaları sürüyor.

Merkez Bankası Rezervleri Artıyor

Öte yandan, bankacıların hesaplamalarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervi geçen hafta 6 milyar dolara yükseldi. Net rezervler, dört yıl aradan sonra ilk kez 31 Mayıs haftasında 1,5 milyar dolarla pozitife geçmişti.

Muhabir: Haber Bülteni