Ekonomi

Dolar kuru bugün ne kadar? (19 Temmuz 2024 Dolar - Euro fiyatları)

Dolar ve Euro TL karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Moody's'in olası not güncellemesi ve küresel piyasalardaki gelişmeler yatırımcıların odağında.

Abone Ol

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlayarak 33,11 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 36,07 seviyesinde el değiştiriyor. Piyasalarda gözler bugün kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in olası not güncellemesinde olacak.

Moody's, Türkiye'yi "B3" seviyesinde pozitif görünümle değerlendiriyor. Piyasalar, en az bir kademe not artışı beklerken, iki kademe not artışının da olabileceği yönünde beklentiler mevcut.

Küresel Piyasalar:

Küresel piyasalarda ise ABD seçimi ve faiz indirimi beklentileri ön planda. Gecelik faiz bu hafta boyunca politika faizinin altında kaldı. Merkez Bankası, geçici likidite sterilizasyonu için depo ihalelerine geçen hafta başladı. Ayrıca, TL mevduat payını artırmayı amaçlayan yeni bir adım daha attı. Pazartesi günü yürürlüğe girecek bu adımla, kur korumalı mevduata (KKM) uygulanacak en düşük faiz oranını yüzde 35'e düşürdü. Bu adım, KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılması kapsamında atılan adımların devamı niteliğinde.

Küresel gevşeme döngüsünün başlamasına rağmen, Çin-ABD ticaret geriliminin artması ve ABD başkanlık seçim sürecinin yarattığı belirsizliklerle Asya borsaları haftayı ekside kapamaya hazırlanıyor.