Tarım ve Orman Bakanlığı, belirli aralıklarla gıda sektöründe denetimler gerçekleştirerek halk sağlığını tehdit eden ürünleri açıklıyor. Bu denetimlerde, bazı ürünlerinde domuz eti bulunduğu tespit edilen ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf da listede yer aldı. Şubat ayında yapılan denetimlerde, firmanın bazı şubelerinde domuz eti karıştırıldığı iddiası büyük yankı uyandırdı.

Şubelerde Müşteri Patlaması

Türkiye genelinde 42 ilde 278 şubesi bulunan Köfteci Yusuf, iddialara rağmen müşteri akınına uğramaya devam ediyor. Özellikle firmanın mağdur edildiğini düşünen vatandaşlar, şubelere giderek desteklerini gösteriyor. Sosyal medyada yayılan bir video, firmanın bir şubesinin tıklım tıklım dolu olduğunu gözler önüne serdi. Bu görüntüler kısa sürede viral olurken, "Yusuf iyi reklam yaptı", "Hayretler içerisindeyim", "Bence Yusuf'u kuyuya attılar ama halk çıkaracak" gibi yorumlar dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Açıklama Yapmıştı

Köfteci Yusuf'la ilgili tartışmalar büyürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan,şöyle dedi:

Türkmenistan'da Kumda Yemek Pişirme Geleneği Türkmenistan'da Kumda Yemek Pişirme Geleneği

"Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus" 

Kaynak: Haber Merkezi