Kim Kimdir Nereli

Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit kimdir? Nereli?

Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit’in, Dörtdivan Jandarma Komutanı Seyhan Burak Sürmeli’yi görevden aldırmasının ardından yakın koruması Jandarma Uzman Çavuş Alperen Yiğit'i de koruma görevinden aldırması tartışmalara neden olurken Dörtdivan kaymakamı Oğuz Yiğit’in kariyeri ve biyografisi merak edilip araştırılıyor. Peki, Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, merak edilen detaylar…

Abone Ol

Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit son günlerde yakın koruması Jandarma Uzman Çavuş Alperen Yiğit'i görevden alınması sonrası tepkilerin odağı haline geldi. Dörtdivan Jandarma Komutanı Seyhan Burak Sürmeli’yi görevden aldırmasının yankıları sürerken son olarak korumasını görevden aldırması sonrası sosyal medyada gündem oldu. Peki, Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit kimdir? Oğuz yiğit biyografisi haberimizde…

DÖRTDİVAN KAYMAKAMI OĞUZ YİĞİT KİMDİR?

Oğuz Yiğit, 1995 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Giresunlu olan Yiğit, eğitim hayatına İstanbul’da başladı ve burada gelişim göstererek gelecekteki kariyerine yön verecek adımları attı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 2018 yılında başarıyla mezun oldu. Mezuniyetinin ardından profesyonel kariyerine hızla adım atan Yiğit, kamu sektöründe önemli görevler üstlendi.

BULUNDUĞU GÖREVLER

İlk olarak İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olarak yaklaşık üç yıl görev yaptı. Bu süreçte sosyal güvenlik alanında geniş bir deneyim kazandı ve kamu yönetimi konusundaki becerilerini geliştirdi. 111. Dönem Edirne Kaymakam adayı olarak atanmasıyla kariyerinde yeni bir döneme geçen Yiğit, stajını Edirne Valiliğinde tamamladı. Mülkiye Müfettişi refakatindeki teftiş stajını ise Ağrı’nın Patnos, Eleşkirt, Hamur ve Tutak ilçelerinde gerçekleştirdi.

Teftiş stajının ardından Malatya’da Koordinatör Kaymakam olarak görev alan Oğuz Yiğit, burada da başarılı çalışmalar yürüttü. Tecrübesini ve yönetim becerilerini pekiştiren Yiğit, 11.07.2024 tarihli ve 78230 sayılı İçişleri Bakanlığı oluru ile 20.07.2024 tarihinde Dörtdivan Kaymakamı olarak atanmıştır.