Kim Kimdir Nereli

Dr. Cenap Ekinci kimdir? Nerelidir?

Dr. Cenap Ekinci Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı Covid-19 hastalarının Türk Işın Tedavi Yöntemi’ni (TurkishBeam) denemek için kobay olarak kullanıldığını ve bu tedavide biçok hastanın öldüğünü iddia etti. Vahim iddiaların ardından arama motorlarında Dr. Cenap Ekinci Kimdir? Nerelidir? sorgulamaları hız kazandı. İşte, Dr. Cenap Ekinci’nin merak edilen biyografisi…

Abone Ol

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEVA Partisi’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan Prof. Dr. Cenap Ekinci, yaptığı bir paylaşımda Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı Covid-19 hastalarının Türk Işın Tedavi Yöntemi’ni (TurkishBeam) denemek için kobay olarak kullanıldığını iddia etti.İddialar sosyal medyada büyük infial uyandırrdı.

COVİD-19 TEDAVİSİNDE TARTIŞMALI CİHAZ

Dr. Cenap Ekinci’nin iddialarına göre, Diyarbakır’a özel uçakla gelen ekibin amacı, Covid-19 virüsünü kanda ilaçsız tedavi edebilen bir cihazı Sağlık Bakanlığı’na tanıtarak satmaktı. Ancak Sağlık Bakanlığı, cihazın bilimsel bir dayanağı olmadığını, dünyada henüz kullanılmadığını ve cihazla ilgili hiçbir deney ve faz çalışması yapılmadığını belirterek cihazı almak istemedi. Buna rağmen, ekibin başındaki M.S. (Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni) cihazın denenmesi ve bir an önce raporlanması konusunda ısrarcı davrandı.

DR. CENAP EKİNCİ KİMDİR?

Cenap Ekinci, 1974 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. Eğitim hayatına Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış ve buradan mezun olmuştur. Ardından, Çapa Tıp Fakültesi’nde Embriyoloji ve Histoloji alanında uzmanlık yaparak tıp kariyerini sürdürmüştür. 2016 yılında doçentlik unvanını kazanan Ekinci, bilimsel kariyerinde önemli adımlar atmıştır.

SİYASİ KARİYERİ VE ÖZEL HAYATI

Bir dönem Dicle Üniversitesi rektörü başdanışmanı olarak görev yapan Ekinci, bu görevinden bir yıl sonra istifa ederek siyasi hayata atılmıştır.

Evli olup üç çocuk babası olan Ekinci, iyi derecede İngilizce bilmektedir.